25 dkg vöröslencse
1 fej hagyma apróra vágva
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál római kömény
1/2 dl olíva- vagy kókuszolaj
só, bors
A vöröslencsét főzd puhára, kb. négyszeres mennyiségű vízben.
A hagymát, fokhagymát pirítsd meg a zsiradékon.
Tedd az összes hozzávalót turmix gépbe és mixeld simára.
Friss, apróra vágott zöld fűszerrel, újhagymával szórd meg a tetejét!
Piritossal isteni.
hús+zsemle+tojás+4 ek. morzsa+fűszer+p.paprika--gombócót csinálunk+morzsába forgatom. tejfől+víz+tej+krémsajt+liszt+mustár--kikeverem+reszelt sajt--fűszer. Tepsibe--vaj-sajts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát kis olajon megdinsztelni. Mehet rá a husi fehéredésig, fűszerezés. Rizs + víz + vékonyra szeletelt káposzta + babérlevél, lefedni. Ha kész, tejföllel, friss fehér keny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdjük a szalonnával. Egy sütőpapírral fedett tepsire fektetjük őket és 200 fokon megpirítjuk őket pár perc alatt. Ne legyenek teljesen ropogósak, olyan félig sültnek kellene le...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy lábasban felforraljuk a vizet,beletesszük a sót, mérsékeljük a lángot és folytonos keverés mellett beleöntjük a kukoricsdarát. Kevergetve 20-30 perc alatt sűrűre főzzük.Kivajaz...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepes