50 dkg sárgaborsó
4 babérlevél
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsír
1 kávés kanál pirospaprika
Só
Egy mokkás kanál pirosarany
A sárgaborsót többször átmossuk, majd feltesszük főni kétszer annyi vízbe a babérlevelekkel, a zsírral és a fűszerekkel. Addig főzzük, amíg puha nem lesz. Kb. egy óra alatt elkészül. A végén botmixerrel pürésítjük.
A fokhagymát apróra vágjuk, a sárgarépát vékonyra gyaluljuk. A fokhagymát az olajon megfuttatjuk, vigyázzunk ne égjen meg, mert keserű lesz, 2 perc után hozzáadjuk a sárgarépát, am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát, hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és az olajon a szalonnával kezdve, sorban egymás után megsütjük. Hozzáadjuk az előző este beáztatott sárgaborsót. Megszórjuk a p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű- A burgonyát meghámozom, felkockázom és annyi vízben, ami éppen ellepi, sóval, babérlevéllel puhára főzöm. - Mikor a burgonya megfőtt a tejfölt bele öntöm a turmuxba, rászedek 5...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűRántást készítünk, majd vízzel felengedjük, sót, cukrot és a mirelit sóskát beletesszük.Összefőzzük majd a 2 tojás sárgáját óvatosan belefőzzük!
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű