- 15 dkg Naturbit Alfa-mix
- 7,5 dkg margarin
- 7 dkg tejszín
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál szezámmag
- 3 teáskanál egész mák
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd rizsliszttel beszórt lapon kinyújtjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Ekkor megszórjuk a tetejét szezámmaggal és/vagy mákszemekkel, felvágjuk kb 2x2 centis kockákra és sütőpapíros tepsiben 185 fokon 8-12 perc alatt készre sütjük
Forrás: http://www.glutenmentesovezet.hu/sos-sutik-pogacsak/szezammagos-makos-kreker/40700/
1. 1/2 dl langyos tejbe beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. 2. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet, tojássárgákat, margarint, tejfölt, sót, borsot kemény tésztává összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, és lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. A tésztát egészben, s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben, melyben előzőleg elkevertük a cukrot. 2. Ha az élesztő felfutott, akkor a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze. 3. A tésztát veg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Annyi tejföl kell bele, hogy lágy, könnyen nyújtható tészta legyen. Alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy egy kis vagdosás-tapasztgatás,...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű