500 g barna csiperkegomba
1 vöröshagyma
3 ág kakukkfű
1 csokor friss petrezselyem
½ dl száraz fehér bor
1 kis kókusztej
5 dl víz
só, bors
A gomba ¾ részét, két részletben brutálisan lepirítjuk, só nélkül, tűz forró serpenyőben. Hozzáadjuk egy finomra vágott fej, előzőleg arany barnára pirított, vöröshagymához. Maradék ¼ gombát szintén nagyon lepirítjuk, majd hozzáadunk egy csokor durvára vágott petrezselymet, végül három evőkanál olíva olajat. A hagymás gombás alapra ráöntjük a fehér bort és elpárologtatjuk, majd hozzáadunk a kókusztejet és a vizet. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel ízesítjük. Az egészet 10 percig kis lángon rotyogtatjuk. 5 percen keresztül folyamatosan turmixolva szép krémes levest csinálunk belőle. Tálalásnál tányérba szedünk a krémes levesből, a tetejére pedig rápakoljuk a petrezselymes, fokhagymás, pirított gombát.
http://streetkitchen.hu/2016/11/19/ze_brutalisan_jo_gombakremlevese
A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA szárított fafülgombát 10-15 percre beáztatom. A répát és a bambuszt csíkokra, a tofut és a gombát 3x3 mm-es kockákra vágom. Felengedem kb. 2 l vízzel, és lassú tűzöm főzni kezdem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA répát és a zellert kockára, a zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Ha nincs otthon friss zöldbab, jó a fagyasztott, vagy az üveges is. A vajon kissé megpirítjuk a lisztet, ma...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyűhagymát apróra vágjuk, megdinszteljük a szalonna darabokkal, majd az apróra vágott zöldségeket rátesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük, fekete bors, kakukkfű,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű