50 dkg darált keksz
3 evőkanál kakaó
25 dkg sütőmargarin (olvasztva)
2 dl langyos tej
15-20 dkg cukor
rumaroma
10 dkg étcsokoládé (pl. Katica) + az olvasztásához további kb 5 dkg margarin
A kekszet a kakaóval összekeverem, beleöntöm a margarint, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint). Ezt a masszát úgy 25x35-40 cm tálcára, vagy tepsibe terítem egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodom, hogy sima legyen a tetejét. Az étcsoki felolvasztásához először kb 5 dkg margarint felmelegítem egy kis edényben, s addig forralom, míg elpárolog belőle a víz, majd lassú lángon felolvasztom benne az étcsokit, majd a masszára öntöm és elsimítom. 20 percig hűtőbe rakom, utána máris fogyasztható.
Ha szeretnéd kicsit még feldobni, akkor rumos meggyet is nyomkodhatsz bele. A fantáziádra bízom. :)
A lisztet a sütőporral elvegyítjük. Hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott vajat, a cukrot és a tojásokat, majd simára dolgozzuk. A banánt kis kockákra vágjuk és belekeverjük a mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a reszelt hagymával kikavarjuk. A lisztet a tojással és a vajjal összedolgozzuk. A sajtokat lereszeljük és a tésztához adjuk, sózzuk és meggyúrjuk. A tésztát lisztezett fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez az almát meghámozom, lereszelem, ízlés szerint cukorral és fahéjjal ízesítem. A lisztben elkeverem a sütőport, hozzáadom a zsírt, a tojások sárgáját, a cukrot, a sót...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejben a tápiókát a vanília kivonattal és az eritrittel, kis lángon, folyamatos kevergetés közben puhára főzzük. Akkor van készen, amikor a szemek jelentősen megduzzadnak és átlá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű