Meggyes pite:Üdv. a csoportnak.Mivel meggy szezon van ma egy kis meggyes lepényt sütöttem.Tészta:30 dkg liszt,1 sütőpor,10 dkg zsír,1 egész tojás,15 dkg cukor,kevés tej gyenge tésztát készítsünk,hogy könnyen nyújtható legyen.A tésztát 2 részre kell osztani és 25*35 cm tepsibe sütni. A alsó lapot amikor a tepsibe tesszük én prézlivel szoktam jól megszórni hogy a meggy levét fölszedje,megszórom fejtett meggyel majd szórok rá cukrot és ismét egy kevés prézli majd a másik lappal beborítom megszurkálom a tetejét és mehet a sütőbe,250 fokon sütöm szép pirosra.Ha kihűlt porcukrozom.
A vizet, olajat,sót, van. cukrot egy fazékban felforralom, lehúzom a tűzről, belekeverem a lisztet, majd visszateszem a tűzre és addig keverem míg el nem válik a tészta az edény fa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt, hogy puha tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta készítése:A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a citrom héjával kihabosítjuk, hozzáadjuk az olajat, majd a kak...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesKaramellás krém: A pudingport a cukorral/édesítővel a tejben csomómentesre keverem, sűrű pudingot főzök és kihűtöm. Beledolgozom a habosra vert vajat, majd krémesre keverem a kihű...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes