10 lyžíc kryštálového cukru
20 lyžíc hladkej múky
1 bal. prášku do pečiva
400 ml vody
1 lyžička sódy bikarbóny
8 + 4 lyžice mletých vlašských orechov
Voliteľné: 4 + 4 lyžice domácej marmelády alebo džemu
V miske zmiešame cukor, múku, vodu, 8 lyžíc vlašských orechov a ak chceme pridáme aj 4 lyžice džemu či marmelády. Do zmesi vmiešame aj jedlú sódu, prášok do pečiva a dobre premiešame.
Pripravíme si plech na pečenie s rozmermi 30×20 cm. Plech vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň navrstvíme cesto. Zmes by mala pripomínať konzistenciu hustej smotany. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút (v závislosti na rúre). V prípade pochybností môžeme cesto skontrolovať špáradlom.
Horúci koláč potrieme zvyšnou marinádou a posypeme zvyšnými orechmi a odstránime papier na pečenie.
A kakaós piskótát kétféle módon készítheted el. Fontos tudnivaló, hogy a zab alapvetően nem tartalmaz glutént, a feldolgozás során azonban nehezen kerülhető el a gluténszennyez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézElőször a lisztet, cukrot összekeverem, majd hozzákeverem a többi hozzávalót is. 190 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA lisztet a csipet sóval, sütőporral és a cukorral összekeverjük, majd hozzákeverjük a nedves hozzávalókat: a vajat és a tojást. Összegyúrjuk. Ha szükséges, kevés tejet vagy liszte...
Elkészítési idő: 20 p Nehézség: Könnyű