2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín
Krém
2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
a tojásokat ketté vesszük és a sárgákat a cukorral kikeverjük a fehérjét kemény habbá verjük.. a sütőport elkeverjük a liszttel és a lisztet összekeverjük a sárgákkal majd óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 180ºC-ra, egy csatos tortaformát (26 cm átmérőjű, vagy hasonló űrtartalmú) pedig vajazz ki. A lisztet szitáld át a sütőporral és a szódabikarbónval, majd keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA ropogós tésztán rajtahagyom a karikát. Olvasztott fehér csokoládéval kikenem, majd egy vékony réteg csokikrémet simítok rá. Erre 150 g oreo kekszet fektetek, majd kitöltöm a mara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát 3 részre vágom. Krém: A pudingport a tejjel és a cukorral meg az aromával jól elkeverem és vízgőzre téve sűrű krémmé főzöm. A rumot csak a végén teszem bele. Hagyom te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű