Egy kg sertéstarja és sertésfarok, másfél kg savanyú káposzta, egy kis fej vöröshagyma, 1 csípős paprika.
A rántáshoz 3 fakanál sertészsír, 1 merőkanál liszt, két fakanál pirospaprika, fél liter házi paradicsom.
Egy nagyobb fazékba beletesszük a levéből kinyomott savanyú káposztát, ráhalmozzuk a kisebb darabokra vágott húsokat. Felöntjük annyi vízzel, hogy mindezeket ellepje. A tetejére szeleteljük a vöröshagymát, és fedő alatt elkezdjük főzni. Közben beledobjuk a csípős paprikát, és tovább rotyogtatjuk.
A rántáshoz felolvasztjuk a zsírt, összekeverjük a liszttel, és világos zsemlyeszínűre pirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük paradicsompürével, és vízzel. Összefőzzük a káposztával.
Friss, ropogós kenyérrel fogyasztjuk.
1. A burgonyát szeletekre vágom és félig puhára főzöm, majd leszűröm, hogy ne törjön össze. 2. Közben a megdinsztelt hagymára ráteszem a darált húst és majdnem puhára párolom,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A sertés apróhúst csíkokra vágjuk, majd megmossuk, és lecsepegtetjük. 2. A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd a 2,8 literes serpenyőben kisütjük a zsírját. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csülköt megtisztítjuk kuktába tesszük ételízesítővel, fokhagymával, majdnem készre főzzük. 2. Közben a burgonyát megtisztítjuk,négyfelé vagdaljuk, hagymát karikára vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHozzávalók 50 dkg zöldbab 50 dkg lapocka 1 db vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma 2 dl tejföl kapor kacsazsír 5 dl alaplé 1 db paradicsom 1 db kaliforniai paprika...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű