2 db dupla csirkemell
20 dkg füstölt sajt
2 db alma
2 dl tejföl
15 dkg császárszalonna
só
bors
A csirkemelleket kb 1 cm széles szeletekre vágjuk, a rövidebb oldalától indulva. Olajozott tepsibe fektetjük, egy rétegben. Sózzuk, borsozzuk. Az almákat meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk. Elterítjük a húson.
A füstölt sajtot vékony szeletekre vágjuk és beborítjuk vele az almát. A sajt tetején elkenjük a tejfölt és megszórjuk az apró kockákra vágott császárszalonnával.
190 C-ra előmelegített sütőben addig sütjük (nem fedjük le a tepsit fóliával), míg el nem fő az összes leve és meg nem pirul a teteje.
Szerecsendióval fűszerezett krumplipürével tálaljuk.
A pulykahúst ledaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A húshoz keverjük a vöröshagymát, ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Jól összedolgozzuk majd vizes kézzel hat e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk fel a csirkemellet apró darabokra, öntsük rá a tejet és hagyjuk állni 1-1,5 órát, hogy a csirkemell megpuhuljon, közben készítsük el a formákat alufóliából, ebben lesz a “me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe mártjuk, majd a burgonyás tésztába. Közepes lángos lassan kisütjük. Nagyon finom egy könnyű saláta mellé. Aki szereti kész...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű