A piskótához: 7 db tojás, 7 evőkanál liszt,
7 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál rum, + 1 kg savanykás alma.
Krémhez:
20 dkg rama margarin, 20 dkg porcukor,
2 és fél dl tej, 1 csomag vaníliás puding.
Mázhoz:
1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabevonó.
Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot a tojássárgáját és végül a lisztet. Ebből az összekevert masszából a felét az almára öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál rumot keverünk. Ráöntjük a sárga masszára egy kicsit összerázzuk és megsütjük. (kb 30 perc)
Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül.
Megkenjük a krémmel és vágül csokoládéval vonjuk be.
A krém elkészítése:
A margarint habosra keverjük a porcukorral,
a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, ha kihült összekeverjük a margarinons krémmel. Tanácsok:Nagyon finom és mutatós sütemény!
A 4 egész tojást a cukorral habosra kikeverjük (legjobb robotgéppel csinálni), hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot, pici sót. A 25 deka lisztet apránként hozzákeverjük, utána a cso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat késes aprítóban egyneművé dolgozzuk, majd összefőzzük amíg besűrűsödik. Önálló krémként vagy chia pudinggal, gyümölccsel rétegezve használható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon. Egy 20*...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű