2 közepes alma meghámozva, kimagozva, kisebb kockákra vágva.
fél l. víz
csipet só. egy evőkanál cukor
1,5 dl tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
Az almát lábosba tesszük, beleöntjük a vizet. Annyi víz kell bele, hogy éppen ellepje az almákat. Felforraljuk, és puhára főzzük.
Közben a teljfölben simára kavarjuk az étezési keményítőt és ha az alma megfőtt, a habarást hozzáöntjük. Kevregetve átforraljuk, és tálaljuk.
Ha már belejöttünk az almaszósz készítésébe, próbáljuk ki a tejberizst almaszósszal. Kis fahéjjal ízesítve különlegessé tehetjük vele ezt a hagyományos ételünket
1. A krémsajtot és a zúzott fokhagymát mixerbe tesszük, és simára dolgozzuk. 2. Fűszerezzük, és belekeverjük a friss vagy szárított, aprított metélőhagymát. 3. Egy rövid időr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bolognai spagetti a világ egyik legegyszerűbb kajája, mégis sokan készítik porból. Egy olyan receptet mutatunk, ami szerintünk TÖKÉLETES, de persze ha nektek már megvan a jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálkában keverd össze a sót, az őrölt borsot és a pirospaprikát. Ha igazán csípős bbq szószt szeretnél, akkor használj csili port. Egy nagyobb tálban szintén keverd össze a ke...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KözepesSzinte olyan mint az igazi: " paradicsomos " húsgombóc csak nomatoval. Nomato : 1 rész répa, 1 rész cékla , fél rész édesburgonya , fél rész sütőtök. A zöldségeket összevágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű