8 zsemle,
• 2 dl tej,
• 2 dkg vaj,
• 20 dkg reszelt sajt,
• 8 tojás,
• só.
A szikkadt zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A zsemléket tejbe mártjuk, de csak annyi időre, hogy ne ázzanak puhára, csak a magukba szívott tejtől kissé megpuhuljanak. Ezután a zsemléket egy vajjal kikent sütőlemezre tesszük, belsejüket megszórjuk reszelt sajttal, és mindegyikbe egy-egy tojást ütünk. A fehérjerészét gyengén megsózzuk, és forró sütőben addig sütjük, amíg a fehérje megkocsonyásodik.
A kenyeret kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Széleit levágjuk, majd megvajazzuk. A kenyérszeletre friss salátalevet, szeletelt sajtot helyezünk. Egy kevés majonézt kenünk rá, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a meghámozott, félbe vágott virsliket és a sütőben néhány percig sütjük. Ezután ráütjük a tojásokat, ügyelve, hogy a sárgájuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyereket készítsük elő párosával egy tálcán. Szépen sorban, mindegyik páros mindkét oldalát megkenjük krémsajttal, majd egyikre mustárt, a másikra gulyáskrémet kenünk, egy sze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megsült kifliket vagy kicsi bagetteket a végüknel levágjuk s a belsejét kiszedegetjuk kézzel vagy kiskanállal kikaparjuk óvatosan lassan, s egy talba helyezzük a kiflik belsejét....
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyű