Hozzávalók:
350 g cukkini
50 g gluténmentes zabpehely
50 g hajdinapehely
40 g aszalt paradicsom
2 db közepes méretű (M-es) tojás
só, bors
fokhagyma granulátum
szárított bazsalikom
3,5 dl víz
Elkészítés:
A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre egy szűrőben, hogy a folyadék le tudjon csöpögni róla.
A zabpelyhet, és a hajdinapelyhet keverjük össze, fűszerezzük meg,, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, mindig éppen annyit, amennyit felvesz. A tojásokat mossuk meg, üssük fel, majd keverjük a masszához. Végül adjuk hozzá a lecsöpögtetett cukkinit és az aszalt paradicsomot is.
Az egész masszát öntsük egy vékonyan kiolajozott formába, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb. 20 perc alatt.
Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk is! Fogyaszthatjuk friss salátával, vagy joghurtos mártogatóval egyaránt.
1. Apró szemű újkrumplit használjunk, még akkor is, ha ezt munkásabb megpucolni. 2. Pár percre vízbe áztatjuk, a bőrét lekaparjuk, egészben hagyjuk. 3. A borsót kifejtjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször is készítsd elő a krumplit. Mosd meg, szárítsd meg, és vágd kb. 1-1,5 cm-es karikákra. Ha salátának való burgonyát használsz, ahogy javaslom, annak a héja is vékon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A káposzták végeit levágjuk. A külső leveleket leszedjük. 2. Negyed cikkekre vágjuk a káposztafejeket. 3. Majd felcsíkozzuk, a megmaradt torzsát pedig kidobjuk. A felcsí...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes