1,5 kg busa
0,5 kg krumpli
3-4 gerezd fokhagyma
0,3 dl fehérbor
10-12 dkg füstölt szalonna
10-12 dkg baconszalonna
majoranna, oregáno, petrezselyem, tárkony, só bors
Alulra főtt krumpli. Csinálni kell tejfölből és friss fűszerekből és borból egy öntetet. A krumplira jön a beirdalt hal és a szalonnapörc amit előzőleg kisütöttünk. Erre rá az öntet és a tetejére a baconszeletek.
A halat előző este kivettem a fagyasztóból, hogy kiolvadjon. Ha ezt a zacskójából kiemelve, ellepős tejben teszi, nem lesz vízízű… Kivettem tehát a hűtőből a már kiolvadt halat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe keverek egy kevés borsot, és annyi pirospaprikát, hogy szép színe legyen. A lesózott haldarabokat beleforgatom és bő, forró olajban megsütöm. Amíg elkészül, addig az an...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA lisztet és a fűszereket összekeverjük egy tálban, egy másik tálba kerül a pankó, a rozmaring és a sör. A keveréket jól összedolgozzuk és bepanírozzuk a halfiléket, ezután kiolajo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grillezés előtt grillezni kell. A csaptelep alatt öblített lazac eldobható törülközőkkel szárítva, só, fűszerek, citromlé és olívaolaj keverékében pácolva. Mindez szobahőmérsékle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű