RECEPT:
Hozzávalók (40 db):
50 g Szafi Fitt sós nyújtható lisztkeverék (Szafi Fitt nyújtható sós lisztkeverék ITT!)
50 g Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék (CH csökkentő lisztkeverék ITT!)
25 g Szafi Fitt tápiókaliszt (tápióka liszt ITT!)
30 g Cassava Gari (Cassava dara ITT!)
8 g só (Himalaya só ITT!)
2 g szódabikarbóna (szódabikarbóna ITT!)
45 g Szafi Fitt folyékony kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
45 g cocomas (Cocomas ITT!)
240 g forró víz
225 g nyers reszelt édesburgonya (tisztított súly)
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük.
A vizet, a burgonyát, az olajat és a cocomas-t krémesre turmixoljuk, majd összegyúrjuk a lisztkeverékkel.
5 percig pihentetjük a tésztát.
Ezután bambuszrostliszttel megszórt munkafelületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk és 3,5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Sütés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd behelyezzük a tepsit. 175 fokra (légkeveréses) mérsékeljük a hőfokot és 40 percig sütjük.
Tápértékei darabonként:
25,5 kcal,
0,3 g fehérje,
1,6 g zsír,
2,5 g ch
A spenótleveleket alapos tisztítás után egy lefedett serpenyőben, puhára pároljuk. Kinyomkodjuk a levét, tálba tesszük. A krémsajtba belekeverjük a fűszereket, a spenótot. A réte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítése annyiból áll, hogy a reszelt sajt kivételével a többi hozzávalót összegyúrjuk és vizes kézzel gombócokat, aztán meg pogácsákat formázunk, megszórjuk a tetejét sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyméretű sütőlapot. A rokfortot villával megtörjük, simára eldolgozzuk a krémsajttal, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBegyúrni, 2 órát hűtőben pihentetni, /nekem egy éjszakát volt a hűtőben / kinyújtani, szaggatni, tojással lekenni és sajttal megszórni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű