70-80 darabhoz
- 20 dkg sima liszt
- 15 dkg zabpehelyliszt (vagy darált zabpehely)
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor (vagy por nyírfacukor)
- kb. 20 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 10 dkg Boci étcsokoládé
1. Összekeverjük a sima lisztet, a zabpehelylisztet, a darált diót, a sütőport és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat és hozzáadjuk a tojást is. (Készíthetjük nyugodtan robotgéppel is.) Amikor már kezd összeállni a tészta, de még morzsalékos, akkor hozzáadjuk a reszelt vagy apró darabokra tört csokit és összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle, majd fóliába csomagolva betesszük 30 percre a hűtőbe.
2. Lisztezett felületen kinyújtjuk 4-5 mm vastagra és tetszés szerinti formával vagy keksznyomdával kiszaggatjuk. (A lemaradt tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.)
3. Sütőpapíros tepsire helyezzük, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 6 percig sütjük. Világos maradjon! (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet.)
A banánt a tojásokkal turmixold össze, majd keverd el hozzá alaposan a többi hozzávalót is. Szilikonos vagy sütőpapírral bélelt formában süsd ki: előmelegítve, 170 fokon kb. fél ór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítjuk. A tojásokat egyenként belekeverjük. Majd belekeverjük a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot a Rama margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt, kb 20*30 cm-es tepsiben 150 fokon kb 20 percig s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes