fél kg csirkemell
2-3 közepes vörös hagyma
1 kaliforniai paprika
30 dkg zsenge zöldborsó
fél kg krumpli
só, bors, ízesítő, majoránna vagy brassói fűszer keverék
olíva olaj
friss petrezselyem zöld
A húst vékony csíkokra vágjuk, befűszerezzük, majd az olíva olajon mindkét oldalát fehéredésig megsütjük. A hagymát ketté vágjuk, hosszában felszeleteljük és hozzáadjuk a húshoz, ezzel sütjük együtt 15 percig, majd a kaliforniai paprikát felkockázzuk és ezt is hozzáadjuk. Amikor már majdnem puha a paprika, akkor jöhet a borsó amivel össze sütjük.A borsónak is jó puhának kell lenni, akkor lesz kész :)
A krumplit felkockázzuk bő olajban kisütjük és össze keverjük a zöldséges csirke mellel. Tetejét friss petrezselyem zölddel megszórjuk és tálaljuk.
1. Pácot készítünk 1 pohár tejfölből, 1 dkg gyros fűszerkeverékből és a mustárból. 2. A felkockázott húst a pácban pihentetjük 1-2 órát. 3. Olajon megfonnyasztjuk a hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA máz hozzávalóit összekeverjük, felmelegítjük, pár percig forraljuk, majd félretesszük. A „bunda” hozzávalóit összekeverjük. A vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy ne legyen fol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra). 2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 3. A tojást villá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz apróra kockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük, beletesszük a felkockázott paprikát, ezzel is pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a vörösbort. Összeforraljuk, megsó...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű