menu

Családireceptkönyv.hu

Tönköly pizza


Írta:

Elk. idő: kb 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 bögre teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 instant élesztő
1 tk cukor
1 tk só
1 ek olivaolaj
1,5 dl langyos víz
A szószhoz:
paradicsomsűrítmény

oregánó
extra szűz olivaolaj

Elkészítés:


Keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit (az élesztőt nem kell külön felfuttatni). Tegyük bele az olajat, majd lassan adagoljunk hozzá annyi vizet, amennyit a tészta felvesz. 20-25 percig hagyjuk kelni. Ha megkelt, nyújtsuk ki, majd 220 fokra előmelegített sütőben süssük 5-10 percig.
Az elősütött tésztát kenjük meg a paradicsomsűrítménnyel, szórjuk rá a fűszereket és locsoljuk meg az extra szűz olivaolajjal. Süssük így is 5 percet, majd jöhet rá a többi feltét :).

Trükkök, tippek, praktikák:


Nekem a 28 cm átmérőjű formában szokott jó lenni vékony tésztával.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Görögös csirkés tészta
Görögös csirkés tészta

A csirkemellet kockára vágom és egy evőkanálnyi olíva olajon, a fűszerkeverék és a só társaságában aranybarnára pirítom, majd tányérra szedem. A visszamaradt zsiradékhoz dobom a va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Májas-zöldséges tészta
Májas-zöldséges tészta

A csirkemájat előkészítjük: négyfelé vagdossuk. 2. Egy (teflon) edényben olajat melegítünk, ezen megpirítjuk a májat. Adunk hozzá borsot, fokhagymát. Sót nem, hisz csak a legvégé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldséges fusilli
Zöldséges fusilli

A sárgarépát megtisztítom, a paprikát kicsumázom. A póréhagymát felkarikázom, a paprikát és a répát kis darabokra aprítom. Kevés olajon, először a póréhagymát pirítom át egy kic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
bryndzás derelye
bryndzás derelye

A krumplit héjában megfőztem és hagytam teljesen kihűlni.Majd lereszeltem, megsóztam, nem kell sok só, mert a töltelék bryndzából ami sós. Megszórom vastag liszttel, és összegyúrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk