1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
Negyed tk őrölt szegfűszeg
Negyed tk őrölt gyömbér
Negyed tk cayenne chilipor
Fél kg sütőtök hús
1 zöldalma
1 piros alma
3 dl csirke alapleves
3 dl almasör
olaj
A sütőtököt megpucoljuk, kimagozzuk, a húsát kockákra vágjuk, ebből fél kilót kimérünk.
Az almákat megpucoljuk, magházat eltávolítjuk, majd felkockázzuk.
A hagymát olajban megpuhítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, egy percig kevergetjük. Hozzáadjuk a sütőtök és alma darabokat, fűszerporokat, majd fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 10 percig pároljuk.
Felöntjük a húslevessel és az almasörrel. Felforraljuk, majd takarékon 20 percig főzzük. Amikor a sütőtök puha, akkor jó.
Robotgéppel krémessé turmixoljuk.
Melegen tálaljuk.
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és gerezdekre vágjuk. Beletesszük egy edénybe és felöntjük hideg vízzel. Az almákat lepje el. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, szegfűszeget. Ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 2 dl tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot. Átkavarjuk. A felfuttatott élesztőt beleöntjük a lisztbe, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan mosd meg, és vágd nagyobb darabokra. Rakd egy turmix- vagy aprítógépbe. Pürésítsd körülbelül egy percig. Amikor eléri a kívánt állagot, fűszerezd sóval, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű