80 dkg jó erős piros színű paprika
20 dkg paradicsom
20 dkg só.
Paprika, paradicsom egy aprítóba szétvágva, vagy ledarálva... hozzá a só... mehet üvegekbe... nem semmi tartósító a só az tartósít..
Csak egy tanács kesztyűbe javasolt készíteni...
Boros Valéria receptjei
Vali hagyományos konyhája
Egy serpenyőbe vagy lábosba rakj kevés zsiradékot, ez lehet olaj, zsír vagy vaj, majd hevítsd fel. Tégy hozzá ugyanannyi lisztet, és takaréklángon folyamatosan kevergesd a kívánt s...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA lencsét előző este alaposan átválogatjuk, beáztatjuk. Az alaplevet/vízet feltesszük főni a kiázott, átmosott lencsével. Beleteszünk pár darab füstölt szalonnabőrt, az íze kedvé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alapanyagokat összekeverjük, hűtőbe tesszük 2-3 órára.Utána olajos kézzel adagonként kisütjük forró olajban.a nyers tésztát hűtőben több napig tárolhatjuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűÉrdemes előre felvágni a hozzávalókat, így rögtön tudod porciózni a hagymát, a sonkát, a paprikát, a paradicsomot, a gombát, vagy ami még eszetekbe jut. Utána csak önts egy keveset...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű