menu

Családireceptkönyv.hu

A tökéletes grízgaluska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 nagy csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
135 g búzadara
petrezselyemzöld

Elkészítés:


A tojásokat felütjük egy tálba, és megsózzuk.
Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig, amíg elkezd habzani.
Hozzákeverjük a szódabikarbónát is.
Hozzáadjuk a búzadarát, és jól elkeverjük benne. Kb. tejföl sűrűségű masszát kell kapunk
Egészen finomra ollózva vágunk bele ízlés szerint kis friss petrezselymet. Jól keverjük el a masszában.
Az elkészült masszát folpackkal lefedve, hűvös helyen minimum egy órát hagyjuk pihenni
Egy nagyobb lábasba vizet teszünk forrni, a vizet sózzuk meg. Amikor a sós víz felforrt, vegyük minimumra a lángot, hogy éppen csak gyöngyözzön a vízKanál élével fél evőkanálnyi darabokat sós vízbe szaggatunk, és kb. 20 percig fedő alatt főzzük. Vigyázzunk, hogy inkább kissebbeket szaggassunk, mint nagyokat, mert hatalmasra fognak duzzadni!
A főzés vége felé, mikor megütögetünk egyet a kanál hátával, és már nem "kopog", hanem puhán ér a kanálhoz, akkor vegyünk ki egyet.Vágjuk ketté, és ha a közepén is puha, duzzadt grízszemek vannak, akkor elzárhatjuk alatta a gázt.Fedővel lefedve a főzővízben hagyhatjuk, vagy átszedhetjük a levesbe is tálalásig. Nagyon finom! ;

A tökéletes grízgaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar paradicsomleves
paradicsomleves

A zsiradékkal és a liszttel világos rántást készítünk, ezt egy kis víz hozzáadásával csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellerlevelet, a hagymát, a sót és a cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai erős – savanyú leves, kicsit magyarosan
Kínai erős – savanyú leves, kicsit magyarosan

Az alaplé elkészítése: A hús alaplé elkészítésével kezdtem. A csirke lába, nyaka, háta került a lébe. Két csirkéből egyszerre. Ez elegendő mennyiség volt, hogy hosszú lassú főzé...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar kelbimbó krémleves
kelbimbó krémleves

A kelbimbót és a póréhagymát megpucolom, megmosom, majd a hagymát felkarikázom. A bacon szalonna felét felaprítom. 2 evőkanál olajba a szalonnát beleteszem és átpirítom, majd hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Füstölt húsos bableves
Füstölt húsos bableves

A babot előző este beáztatjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és a feldarabolt húst. Mikor a hús félig megfőtt, a babot is beletesszük és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk