menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyás pogácsa


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
40 dkg burgonya,
30 dkg margarin,
2-3 dkg élesztő,
só ízlés szerint,
durvára őrölt bors ízlés szerinti mennyiségben,
1 dl tejszín,
1 dkg cukor,
2 tojássárgája

Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük. Az sem baj, ha nem 100%-kosan. Szeretem, ha a burgonyát érzem a tésztában. Meghámozom, majd kézzel vagy villával összetöröm. Az élesztőt simára keverem a tejszínben. A többi hozzávalót összedolgozzuk- a burgonya nélkül - az elkevert élesztővel. Ha egynemű a tésztánk, akkor belekeverjük a burgonyát. Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. Először szimplán összehajtjuk, majd 45 fokkal elforgatjuk, majd kinyújtjuk, összehatjuk duplán. Beletesszük egy fagyasztós zacskóba, majd a hűtőbe tesszük 8-12 órára, egy éjszakára. Kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, majd hajtogatjuk, újból kinyújtjuk, hatjtogatjuk, és utoljára kinyújtjuk, kb. 1-2 cm magas legyen, tetejét késsel bevagdossuk. Pogácsaszaggatóval kiformázzuk. A tepsibe sütőpapírt teszünk, beletesszük a pogácsát, tetejét tojással megkenjük. Vigyázzunk, hogy a tojás le ne follyon, mert gátolja a pogácsa feljövetelét. 180 C-on kisütjük, előmelegített sütőben.
Tojás nélkül is elkészíthető.

Burgonyás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pillekönnyű vajas-sajtos pogácsa
Pillekönnyű vajas-sajtos pogácsa

A lisztben a vajat szétmorzsoljuk, az élesztőt belemorzsoljuk. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd 10 percig letakarva pihentetjük. Lisztezett deszkára borítjuk, és kb. félujj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa

A burgonyákat megfőzzük, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. 1 dl tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt majd 10 perc alatt felfuttatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos-sajtkrémes bucik
Baconos-sajtkrémes bucik

A töltelék ropogósra sütött bacon, aminek a kisült zsírjából tettem a tésztába, fantasztikus ízt adott neki. Hogy ne legyen száraz készítettem egy besamel alapú sajtmártást, azzal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos tallér
Sajtos tallér

Elkészíthetjük korábban is, de akkor ne a fagyasztóba, hanem a hűtőbe tegyük a nyers tésztát. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackra pakoljuk és hengert formáz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk