50 dkg sertéstarja
5 közepes db burgonya
3 evőkanál finomliszt
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
A tetejére
2 gerezd fokhagyma
150 g tejföl
10 dkg sajt (reszelt)
A vékony hússzeleteket kiklopfoljuk sózzuk, borsózzuk.
A burgonyát megpucoljuk, lereszeljük a kisebbik reszelőn.
Besózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
Kinyomkodjuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a tojást, végül a lisztet. Összekeverjük.
Először lisztbe, majd ebbe a masszába forgatjuk a hússzeleteket.
Lassan szép pirosra sütjük.
Ha kész, a tetejére tejföllel kevert fokhagymát teszünk, végül rászórjuk a reszelt sajtot.
Rizzsel és burgonyapürével tálaljuk
1. A ledarált húshoz keverjük a felaprított hagymát, az összepréselt fokhagymát és az összes fűszert. 2. Ezután alufóliára tesszük, mellé teszünk egy szál kolbászt. 3. Így...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, fokhagyma reszelékkel mindkét oldalát bedörzsöljük és állni hagyjuk, majd csíkokra vágjuk. 2. A füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hússzeleteket kissé kiverjük, sertés fűszerkeverékkel beszórjuk és vajon/margarinon, vagy akár olajon mindkét oldalán világosra sütjük. Egy tepsit kikenünk margarinnal, a hússze...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFelrakjuk főni a kroketthez a krumplit. A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony csíkokra vágjuk. Hagymát apróra vágjuk. A szalonna bőrét levágjuk, és kis kockákra vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű