Tészta:
50 dkg liszt
1 sütőpor
20 dkg Rama margarin
15 dkg cukor
1 tejföl
3 tojás sárgája
Töltelék:
2 kg párolt alma
cukor, fahéj
Az összeállított tészta felét közepes nagyságú tepsibe teszem és
megszóróm darált dióval.
Rárakom a kihűlt és kinyomkodott tölteléket, majd ráhelyezem a tészta
másik felét is.
Felvert tojással megkenem és villával megszurkodom.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 percig sütöm.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd kés segítségével az egészet összedolgozzuk 250 g porcukorral, 250 g darált dióval, 6 keményre főtt és szitán áttört tojássárgájával, 2 egész t...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesAz összes hozzávalót alaposan összegyúrjuk, és először gömböket formázunk a masszából, majd tenyérrel kilapítjuk őket. Én viszonylag vékonyabb, nagyobb kekszeket készítettem. 180 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból nem túl kemény, kellemesen nyújtható tésztát gyúrunk. nem kell pihentetni. Sodorjuk, szalagokat vágunk, melyekből masnit, hurkot formálunk tetszés szerint. bő forr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a lisztet és a sütőport. Kilisztezzük a formát és beleöntjük a tészta háromnegyedét, majd a maradék...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: Könnyű