menu

Családireceptkönyv.hu

Kolozsvári káposzta gerslivel


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg gersli
50 dkg darált sertéshús
1 nagy fej hagyma
fehérbor
3 ek olaj
3 db fél centis kolozsvári szalonnaszelet, kockázva
6 dl tejföl
1 púpozott tk szárított kapor
1 púpozott tk borsikafű
1 kk pirospaprika

frissen őrölt bors

Elkészítés:


A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, hogy harapható darabos legyen majd az ételben és nagyobb, forró serpenyőben (vagy vastag falú edényben) egy evőkanál olajra dobjuk, majd rögtön hozzáadjuk a darált sertéshúst is. Fűszerezzük kaporral, borsikafűvel, paprikával, sóval, pici borssal és párolni kezdjük. Nagy lángon, állandóan kevergetve.

Mindeközben egy lábosban vizet forralunk, ha felforrt teszünk bele sót és haraphatóra főzzük benne a gerslit.

A darált húsra öntünk egy nagy löttyintés bort és még mindig nagy lángon hagyjuk, hogy elforrjon, ezután mérsékeljük a lángot és még pár percig pároljuk, majd kivesszük az edényből. Félre tesszük.

Ugyanebben az edényben 2 evőkanál olajon megpároljuk a káposztát (amit érdemes előtte átöblíteni egy szitában, hogy ne legyen túl savanyú). Mélyebb sütőtálat vagy széles laposat rakjunk ki egy sor kolozsvári szalonnával és kezdjük el rétegezni rá a káposztát, a húst és a gerslit. Keskeny edényben több rétegben, széles laposban pedig a káposztára mehet mind a hús és utána mind a gersli, majd megint káposzta. A tetejére befejezésül jön egy réteg tejföl.

Előmelegített 200 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Kolozsvári káposzta gerslivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KELKÁPOSZTÁS QUICHE
KELKÁPOSZTÁS QUICHE

ELKÉSZÍTÉS 1. A megtisztított, leveleire bontott káposztát forrásban lévő vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük. A felkockázott bacont ropogósra sütjük a finomra vágott újhagymáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos töltött gomba
Sajtos töltött gomba

A gombák tönkjét kiszedjük és egy kissé kikaparjuk a belsejét. A kiszedett részeket egy késes aprítóba tesszük és ledaráljuk. Felforrósított serpenyőbe olívaolajat öntünk és megpir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött paprika Alexandra konyhájából
Töltött paprika Alexandra konyhájából

A darált húshoz adjuk a borsot, a sót, a rizst, a pirospaprikát, a 2 tojássárgát, a hagymát és a fokhagymát. Összekeverjük, gombócokat formálunk belőle, és egy lábas aljára tesszü...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: kitti
Gyros Házi Pitában
Gyros Házi Pitában

Pita: A lisztet, élesztőt és a cukrot elkeverjük géppel, és folyamatosan adjuk hozzá a langyos vizet, majd az olajat. Ha megdagasztottuk sózzuk. Félretesszük fél órát kelni, Ezut...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk