4 egész tojás
20 deka kristály cukor
20 deka finom liszt (sima liszt)
1 egész sutopor
8 EK meleg víz 2 EK étolaj
A tojásokat szét választom, fehérjét kezdem verni csipet sóval majd folyamatosa adom hozzá a kristálycukrot, jó kemény habbá verem majd hozzá keverem a tojások sárgaját, étolajat s a meleg vizet. Nagy fokozaton még jó habosra kevertetem majd bele szitálom a sima lisztetet és a sutoport, ezt már kézi habverobel keverem bele. Sutopapírral bélelt 27-s tortasutobe tesem és elomelegített sutobe rakom. 180 fokon kezdem sutni majd kb. 10 perc után leveszem a fokot 150-160 fokra,,,a suto erosségétol fugg. Az én sutomben 35 perc alatt sul meg, lekapcsolom a sutot, az ajtót félig megnyitom és 5 percre hagyom még a sutoben majd kivesem a sutobol s a tortasutoben is hagyom langyosra kihulni majd kiveszem belole, leszedem a sutopapírt és rácson hagyom kihulni. Ha 3 tojásból szeretnétek sutni :
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az egész tojást és a lisztet is....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsüt?formát úgy bélelünk ki vele, hogy körös-körül 2 centis pereme legyen. Az őszibarackot lecsöpögtetjük és magházával lefelé fordítva a tésztára borítjuk. A vaníliapudingot megfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit a tej kivételével jól összedolgozzuk, majd addig puhítjuk (részletekben adagolva) a tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. 2. A masszát 6 egyenlő r...
Elkészítési idő: 50 perc + hűtés Nehézség: Könnyű