Talán ezt a legcélszerűbb elkészíteni, mert itt a főzéshez már a paradicsomlé is készenvan. Ezenkívül a paprika C-vitamin-tartalma is abban a paradicsomlében lúgozódikki, amelyet azután elfogyasztunk.A fehérhúsú paprikát mossuk meg, csumázzuk, majd hegyes késsel vágjuk ki az ereketis. Nagy lábasba rakjuk, majd lobogó forrásban levő vízzel leforrázzuk (nem hagyjuk avízben csupán néhány percet, míg kissé megpuhul), leszűrjük. Kihűlés utánlecsöpögtetjük és utána egymásba dugva a kimagozott paprikákat úgy rakjuk azüvegekbe, hogy a szájuk fölfelé legyen. Egy 580 ml-es üvegbe – paprika méretétőlfüggően – kb 7-8 db fér – nekem éppen elég mennyiség ☺A szokásosan elkészített és kinek-kinek a kedve szerint ízesített sűrű paradicsomleveta paprikákra öntjük, összerázogatjuk, hogy mindenhová jusson a léből, lezárjuk és agépben a lecsónak megfelelő ideig (95 C, 30 perc) csírátlanítjuk.Felhasználáskor a paradicsomlevet leöntjük, besűrítjük (berántjuk), a paprikákat aszokásos módon töltjük, a paradicsomlében készre főzzük.Jó étvágyat hozzá.
Egy nagyobb lábasba vizet öntöttem, elkevertem benne a citromlevet és a meghámozott, magháztól megtisztított, nagyobb kockára vágott almát ebbe dobtam bele. Hozzáadtam a karikára v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámoztam,lereszeltem. Feltettem főni egy nagy lábasban. Meghintettem fahéjjal,ráfacsartam a citrom levét. Közben kevergettem. A dzsemfixet a cukorral összekevertem....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított epreket mossuk meg jól, majd csepegtessük le egy szűrőedényben. Ha nagyok vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük egy lábasba, szórjuk rá a befőző-cukrot, tegyük hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megmosott menta leveleket egy üvegbe tettem, felöntöttem a vízzel, belekarikáztam a citromot. Másnap lábasba öntöttem a levet, hozzáadtam a cukrot és a citromsavat, 10 perc főzés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű