1 kg sima liszt
30 dkg jó házi zsír szoba hőmérsékleten
2 evőkanál tejföl
3 dl tej
3 dkg élesztő
1 evőkanál só
2 evőkanál cukor
3+1 db kisebb tojás
10 dkg reszelt sajt
Az élesztőt 1 evőkanál cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzá keverjük a sót, cukrot, majd egy mélyedést csinálunk a közepébe. Bele öntjük az élesztőt, zsírt, tejfölt, 3 db tojást és a tejet. Összegyúrjuk ha ragadna egy kicsi liszt mehet hozzá de ne sok. Közepesen lágy legyen a tészta. deszkán vajlinggal letakarva kelni hagyjuk 30 percig. Majd kinyújtjuk ujjnyi vastagra, megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Tetszőleges nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk és tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük 20-25 perc alatt.
A pogácsát én sparheltben sütöm így a sütési időt saccoltam körülbelül ennyi idő alatt megsül. Mindenki figyelje mikor szép piros. Sokáig finom puha marad és ízes. zsírral egészen más íze van mint margarinnal.
A tészta hozzávalóit: lisztet, puha margarint, tojást, tejfölt, sót és a reszelt sajtot összegyúrjuk. Kinyújtjuk fél cm vastagra, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőleme...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat, a f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesRemek rágcsálnivaló hideg téli estékre Reszeljük le vagy daráljuk meg robotgéppel a sajtot. Dolgozzuk össze a margarinnal, a liszttel, a sóval. Adhatunk hozzá apróra vágott snid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl ola...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű