és diós töltelékkel
Írta:Lantos Sándorné
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
100 g kovász
100 g főzőtejszín
500 g túró
200 g zsír
150 g vaj
100 g darált cukor
600 g Lidl BL 55 finomliszt
só
Töltelék hozzávalói:
Máktöltelék:
45 dkg darált mák
30 dkg darált cukor
2 dl víz
citromhéj
Diótöltelék:
45 dkg dió
30 dkg darált cukor
2 dl víz
citfomhéj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, hűtőben pihentetem 5 órát.
Négy darabba vágom a tésztát és egyenként téglalap alakúra kinyújtom úgy hogy a hosszabbik oldala a tepsi hossza legyen.
A töltelékekre ráöntöm a vizet, összekeverem és kettéveszem.
Rákenem a tésztára úgy hogy körben a tészta széleinél 1 cm kimaradjon.
A tészta széleit behajtom és szorosan feltekerem.
Belerakom a tepsibe, tojássárgájával lekenem a tetejét és 2 órát pihentetem hűvös helyen.
Lekenem tojásfehérjével és pihentetem éjszaka 10 órát.
Előmelegített sütőben sütöm 220 fokon 1 órát
Trükkök, tippek, praktikák:
2016.12. 23-24.
Nehézség: Nehéz
A meggyet felteszem főni pont annyi vízzel, amennyi ellepi és 5-6 db szegfűszeggel. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a tej 1/3-val elkevert pudingport, a fahéjt és a joghurtot. Végül me...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten feloldódásig melegítjük. Állandó keverés közben apránként hozzáadjuk a lisztet, hogy csomómentes legyen. Ezzel besűrűs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű9 tojást megfőzünk, megtisztítjuk és felkockázzuk. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük. Felaprítjuk a párizsit, uborkát, hagymákat. A maradék 1 tojást kikeverjük az ol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű