Recept: A tésztához:45dkg liszt.20dkg vaj.5dkg porcukor.1 csipet só.1 citrom reszelt héja.1 tojás.10dkg tejföl.2dkg élesztő.1csipet szódabikarbóna.Rugalmas tésztát gyúrunk.majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle.Töltelék:2 üveg meggy.A meggylevet 1 ek cukorral.másfél csomag vaniliás pudinggal megfőztem és még melegen hozzá adtam a lecsepegtetett meggyet.kevés fahéjjal ízesítettem. Gömbölyű sütőformában sütni, tetejét berácsozni.
A kolbászt, a lilahagymát aprítógépben összevágjuk, a főtt tojást felaprítjuk, majd az összes hozzávalóval alaposan összekeverjük. Meleg szendvicskrémnek is tökéletes, vagy friss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a tejszínnel együtt feltesszük melegedni. Közben egy jeges vizes edénybe beleállítunk egy fém keverőtálat, hogy hűljön. Ebbe fogjuk önteni az elkészült sárga krémet. A cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű