6 tojás
12 dkg kristály cukor
só
110 g liszt
40 g darált dió
1 ek rum
margarin a kikenéshez
20- 22 db nem felezett dió
Krém:
3dl tej,
60 g list
150g porcukor
20 g margarin
20g darált dió
2 zacskó vaniliáscukor
1/2 dl rum
A tojássátgákat 40 g cukorral habosra keverjuk.
A maradék cukorral, sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.
A kikevert tojássárgákba laza mozdulatokkal alulról felfelé hozzáadunk 1-1 kanál lisztet, habot majd diót és a rumot.
-
Kikenjük a torta forma alját (oldalát nem!)
Előmelegitett sütőben mérsékelt túznél világosra sütjük.
Formaban hagyjuk kihűlni.
Krém
A liszthez apránként hozzáadjuk a tejet, simára keverjük, gőz fölött sűrűre főzzük, kihűtjük.
A cukrot habosra keverjük a margarinnal, hozzáaadjuk a diót a vaniliáscukrot, rumot és a főzőtt krémmel habosra kikeverjük, megtöltjük.
Tetejét is bevonjuk krémmel.
Dió reszelékkel diszitjük.
Egy nappal előtte célszerű megcsinálni.
Hozzávalók: 5-6 db körte, nem túlérett, inkább kemény 2 ek nádcukor fűszerek: fahéj,szegfűszeg, kardamom, fekete bors 1 db kis narancs 1 üveg vörösbor A körtét előző nap páro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához: 2x4 db tojás 2x3 evőkanál finomliszt 2x1 evőkanál kakaópor 2x4 evőkanál cukor 2x ½ csomag sütőpor 2x 1 evőkanál olaj. Töltelék: 3 db tojás 15 dkg porcukor...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába. Nekem sok esetbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat és a porcukrot robotgéppel jó habosra kikeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és fakanállal óvatosan összekeverjük. Előkészítünk 6 db sütőpapírt, majd mindegy...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: Közepes