menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos csirke


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 12
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 kg csirkemell vagy comb kifilézve
tej, annyi, hogy egy tálba téve a húst, ellepje azt
6-7 gerezd fokhagyma
liszt
tojás
50-70 dkg trappista sajt
25 dkg márványsajt
1 l tejföl

Elkészítés:


A felhasználás előtti napon a húst beáztatom fokhagymás tejbe és próbálom minél jobban lezárni az edényt, amibe teszem.
Másnap egy nagy, lehetőleg tapadásmentes tepsi alját telereszelem a trappista sajttal. Nem kell vastagon, csak hogy mindenütt betakarja a tepsit. Ezután a csirkedarabokat egymás után lisztbe és tojásba forgatom, aztán szépen egymás mellé leteszem a tepsibe. Mikor kész az első sor, betakarom megint reszelt trappistával. Utána a márványsajtot belereszelem a tejfölbe és ezzel a keverékkel meglocsolom a húst. A következő sor ugyanígy néz ki. A 2. adag tejfölös keverék után letakarom alufóliával és min, másfél órát párolom 175 fokon. Amikor már átfőtt a hús, kiveszem és a tetejére is reszelek még egy réteg sajtot, amit aztán rásütök szép arany színűre, már fólia nélkül.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sót nem szabad a tejbe tenni, mert a márványsajt adja a sósságát. Lehetőleg nem kell több sort tenni, mint 2, inkább 2 tepsibe, mert nem sül át rendesen.
Az eredeti recept úgy szólt, h a csirkét úgy kell panírozni, hogy a harmadik dolog, amibe forgatjuk, az a reszelt sajt, csak én azt túl babrásnak ítéltem a sokadik alkalom után.
Reszelni a sajtot nagylukú reszelőn szoktam reszelni, talán káposztareszelőnek hívják.
Nem nagyon szoktam hozzá köretet adni, mert nagyon tömős, de ha mégis, akkor a rizs passzol.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gonda
Mustáros - tejfölös csirke
Mustáros - tejfölös csirke

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A felkockázott húst hozzákeverjük és addig pirítjuk, míg feldobja a levét. A gombát leszűrjük és hozzákeverjük, fűszerezzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Magyaros sült csirkecomb
Magyaros sült csirkecomb

Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis paradicsomos csirke
Cukkinis paradicsomos csirke

A csirkemelleket felszeleteltem, sóztam, borsoztam és olíva olajon megsütöttem. Kevés vajjal kikenten egy tűzálló tál/sütőedény alját, belefektettem a csirkehús szeleteket. A megma...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Barbara
Mindent bele sült csirkemell
Mindent bele sült csirkemell

-A csirkemellet megmossuk. Majd félbe vágjuk kihajtjuk és kívül belül, sózzuk, borsozzuk, bekenjük bazsalikommal. Belül megkenjük paradicsomszósszal. Rátesszük a csirkemellsonkát,...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk