-420g tk liszt
-130g feher liszt
-50g siker
-2dl tejszin + 2dl viz
-1 tojas
-csipet so
-70g xilit
-1cs szaraz eleszto
dagasztatom be a tésztát, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Kiborítom, 4 egyforma darabba vágom. Hosszú, keskeny csíkokat nyújtok belőle, megszórom csokilencsével és aszaltáfonyával, kissé bele is nyomkodom.H a kell hosszában félbehajtom, feltekerem őket, mint a buktákat. Sütőpapírral kibélelt mélyebb, szélesebb kenyérformába teszem, majd hagyom ismét duplájára kelni. Tojással lekenem és 180 fokos sütőben sütöm 35-40 percig. 10 perc után alufóliát terítek a tetejére, hogy ne égjen meg.
Van, hogy a dagasztás végén kettéveszem a tésztát, az utolsó 5 percre a felébe kevés melegvízzel elkevert kakaóport kevertetek. Mindkettőt duplájára kelesztem, majd mindkettőböl 4-4 csíkot nyújtok. Egy fehérre teszem a kakósat, és így tekerem fel.
Elkészítés : a hozzávalókat gyúrjuk össze, az élesztőt is csak simán morzsoljuk bele, dolgozzuk könnyű tésztává. Nem kell keleszteni, azonnal dolgozhatunk vele. Ujjnyi vastagsá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítjuk a tésztát A tésztát legjobb, ha már előző este összeállítjuk. A robotgép keverőtáljába tesszük a lisztet, cukrot, élesztőt, sót, majd hozzáadjuk a tojásokat és a viz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztővel, 1 dl langyos tejjel és 3 kanál liszttel készíts kovászt és tedd langyos helyre. 2. A cukrot, sót a langyos tejben oldd fel. 3. A lisztet a kovásszal és sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A tésztához A lisztet egy tálban átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat. Jöhet bele egy tojás, majd hozzáadjuk az előzet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű