•50 dkg túró
•5 dkg vaj + 1 evőkanál a forma kikenéséhez
•2 egész tojás
•1 citrom (lehetőleg bio)
•4 tk. Lovely Sweet édesítő
•1 nagy tejföl (5 dl) + egy kis pohár tejföl (2 dl)
•1 cs. update vanília puding por
•csipet só
•zselatin vagy tojásfehérje hab
1. Keverd össze a túróta reszelt citrom héjával, a tojássokkal, a vajjal, egy csipet sóval és 2 kanál édesítővel.
2. Keverő géppel krémesítsd, majd adj hozzá 2 evőkanálnyi pudingport.
3. Az egészet simítsd bele a tortaformába.
4. A tejfölt keverd össze a maradék édesítővel, mehet bele 2 teáskanálnyi a citrom a levéből, plusz a maradék pudingpor. Majd simítsd a túrókrémre
5. 180 fokos sütőben kb. 40 percig süsd úgy, hogy az elején, fél óráig sütőpapírral takarod le a tetejét.
6. Ha kész, 4 tojásfehérjéből verj kemény habot, ezt simítsd a tortára, majd mehet vissza a sütőbe 5 percre. A tojásfehérjébe tehetsz pár csepp édesítőt, de nélküle masszívabb lesz a hab. Csodálatosan szépre sül!
Ha nem szereted a tojáshabot, kend meg a már kihűlt túrótortádat édesített és zselatinnal elkevert tejföllel.
Hidegen, friss gyümölccsel tálalva a legfinomabb
A tejszínt verd habbá. Két lap zselatint olvassz fel, majd hűtsd vissza. A túrót keverd össze a narancsszörppel, a reszelt narancshéjjal, majd az olvasztott zselatinnal (esetleg íz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valóból piskótát készítünk. Párizsi krém:A cukrot a tejszinnel nyílt lángon felforralom,és kb 7-8 percig főzöm.Beleteszem a vajat,és erős lángon ismét felforralom,és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojásokat kettéválasztom, fehérjét pici sóval kemény babbá verem. 2. A sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal robotgéppel habosra keverem, majd beleszitálom a sütőporos lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a nagyon közismert süteményt, a változatosság kedvéért, most kerek, kapcsos tortaformában (28 cm) készítettem el. A tojásnak a sárgáját kihabosítottam 6 evőkanál cukorral, aztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű