menu

Családireceptkönyv.hu

Túrógnocchi padlizsán raguval


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a gnocchihoz
•15 dkg teljes kiőrlésű durumliszt
•15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
•50 dkg túró
•2 tojás
•5 dkg puha vaj
•1 kk. szódabikarbóna

a padlizsán raguhoz
•60 dkg padlizsán 2 cm-es darabokra vágva
•2 doboz (80 dkg) hámozott paradicsomkonzerv
•15 dkg vöröshagyma apróra vágva
•4 buci gerezd fokhagyma apróra vágva
•2 ek. olívaolaj
•2 tk. só
•1/2 dl víz
•1/2-1/2 tk. szárított oregánó, bazsalikom, kakukkfű
•3 babérlevél

Elkészítés:


•A padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, és 15 perc múlva kinyomkodjuk a levét.
•Olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és amint érezzük a fokhagyma illatát, beleforgatjuk a padlizsánt.
•Kicsit megpirítjuk a padlizsánt, hozzákeverjük az összevagdosott hámozott paradicsomot, a babérleveleket, és kb. 15 perc alatt megpároljuk. Ha szükséges, aláöntünk ½ dl vizet.
•Fűszerezzük az oregánóval, a bazsalikommal, a kakukkfűvel, és még 5 percig főzzük, hogy jobban összeérjenek az ízek, majd kivesszük a babérleveleket.
•Amíg párolódik a padlizsán, felteszünk egy nagy lábas vizet forrni, és összeállítjuk a gnocchit
•A gnocchihoz elvegyítjük a liszteket a szódabikarbónával, összekeverjük a túrót, a tojást és a vajat, majd belegyúrjuk a lisztes keveréket.
•10 részre osztjuk a tésztát, és lisztezett deszkán 10 db 20 cm-es rudat formázunk belőle. Egy éles késsel minden tésztarudat 2-2 cm-es darabra vágunk, és egy villa segítségével picit lenyomjuk a tetejét.
•A sós, lobogva forró vízben 5 adagban kifőzzük. Ha feljöttek a gnocchik a víz felszínére, maximum 1-1,5 percig kell főzni. A következő adagnál várjuk meg, míg újra forró lesz a víz.
•Ha megfőtt mind, egy kis olívaolajjal keverjük át, hogy ne ragadjanak össze, és tálaljuk a szósszal.

Trükkök, tippek, praktikák:


1 db gnocchiban 2,1 g szénhidrát van, 10 dkg szószban pedig 5,73 g.
Elkészítési idő: 60 perc
4 főre, laktató
nagyon finom a gnocchi, lehet fűszerezni a tésztát is. Bármilyen raguval, akár rakottan is el tudom képzelni.

Túrógnocchi padlizsán raguval

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Mákosguba
Mákosguba

A kiflit felkarikázzuk. A tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, vaníliával. Ezzel leforrázzuk a kiflit, majd rátesszük a vajat, végül pedig megszórjuk a mákkal.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Gyoza Lazac (japán ravioli, derelye) Wasabi szósszal
Gyoza Lazac (japán ravioli, derelye) Wasabi szósszal

A Gyoza készítési módja: kb 40 db batyutésztára elegendő 250 g finomlisztet önts egy keverőtálba, 1 csipetnyi sóval. Önts hozzá apránként 1 dl forró vizet, kevergetve, amíg a lis...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zsemle házilag kenyérsütőgép nélkül
Zsemle házilag kenyérsütőgép nélkül

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk (hamarabb felfut, ha a tetejére szórunk egy pici lisztet). A lisztet összekeverjük a tojással, tejjel, sóval, hozzáöntjük a felfutta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Emese
Krumplis tészta
Avatar Emese Kedvelnék
Krumplis tészta

A vöröshagymát megtisztítod, apróra fölkockázod, és az olajon vagy zsiradékon megdinszteled. Amikor üveges, akkor jó. Közben a burgonyát megtisztítod, és vékony szeletekre vágod....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk