menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-mandulás habcsók torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók a tésztához:
100 g puha vaj
100 g porcukor
1 vaníliás cukor
1 csipet só
125 g liszt
fél csomag sütőpor
75 ml tej
3 tojássárgája


A habcsókhoz:
3 tojásfehérje
csipet só
mandulapehely
150 g porcukor


A töltelékhez:
600 g hámozott alma
50 g cukor
3 dl almalé
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor + fél dl almalé


4 dl habtejszín
2 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:


A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután folyamatosan és váltakozva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. A tésztát egy kapcsos tortaformában egyenletesen elosztjuk.


A habcsókhoz a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a cukrot. Addig keverjük, míg kemény és sima habot kapunk.
A tojáshabot rusztikusan rákenjük a tortaformában előzőleg elhelyezett tészta tetejére, majd bőven megszórjuk mandulapehellyel.
175 fokos sütőben 35 percig sütjük. A sütési idő felénél alufóliával letakarjuk, nehogy megégjen a hab és a mandula.
Ezután teljesen kihűtjük.


A töltelékhez a meghámozott almát apró kockára vágjuk, majd a cukorral, 3 dl almalével és 1 cs. vaníliás cukorral feltesszük főni. Kb. 5-6 percig főzzük, majd fél dl almalében elkeverünk 1 cs. vaníliás pudingport, és hozzáadjuk a forrásban lévő almatöltelékhez. További 1-2 percig kevergetve főzzük, majd langyosra hűtjük.


Ha a torta kihűlt, félbe vágjuk. A fele körülbelül a habcsók és a tészta találkozásánál van. Óvatosan leemeljük a habcsókos tetejét, és félre tesszük. A tésztára ráöntjük a langyos almatölteléket és teljesen hidegre hűtjük. Ezután 4 dl habtejszínt 2 cs. vaníliás cukorral kemény habbá verünk, és eloszlatjuk az almatöltelék tetején, majd visszahelyezzük a torta habcsókos tetejét. Vaníliás porcukorral megszórjuk és jól behűtjük.

Almás-mandulás habcsók torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ani
Csokikrém
Csokikrém

A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sarlott
Sarlott

Tészta készítése: Elválasztjuk a tojásokat,,,a tojás sárgaját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vanília aromát és adagoljuk bele a lisztet, pici sót és lazán hozzákeverjük...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Közepes
share
Avatar Túrós krémes
Túrós krémes

A piskóta hozzávalóit kétfelé osztjuk és sütünk belőle 2 piskóta lapot közepes tepsiben. Ha nagyobb méretűt akarunk, növeljük arányosan a mennyiségeket,( 4-4 tojás, 10-10 dkg liszt...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Zongorabillenytü
Zongorabillenytü

1. A legjobb – amennyiben rendelkezünk késes aprítóval -, hogy ha abban daráljuk meg a diót, és amikor már elég jól összeaprította a gép, beledobjuk a két tojás sárgáját, az egyik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk