Hozzávalók: 20-30 vékony leveles tészta lap, 200 g olvasztott vaj, töltelékhez: 300 g darál dió, 300 g - mandula, sziruphoz: 600 g cukor, 2,5 dl víz, 1 kis vaníliarúd vagy 12 cs. vaníliás cukor.
A vajjal kikent tepsibe 2 tésztalapot teszünk, meglocsoljuk vajjal. Meghintjük darált dióval és mandulával. A rétegezést addig folytatjuk, míg tart az anyagokból, a tetején tészta legyen. A tésztát ferdén kockákra bevágjuk. Minden darabot meglocsolunk vajjal. 200 °C-ra melegített sütőben 40-50 percig sütjük.
A sütés vége felé 150 fokra csökkentsük a meleget. A vízben oldjuk fel a cukrot, tegyük bele a vaníliát, főzzük szálasra. A kisült baklavát, amikor kissé kihűlt, leöntjük meleg sziruppal, állni hagyjuk, míg teljesen beissza
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a rumaromával fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd a kemény habbá vert toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta: 2x25x35 cm, tepsi hátoldalán sütni. 220 fok 10-12 perc. Az egyik lapot sütés előtt felkockázni. krém:meggylé,dara,cukor sűrűre főzni. A meggyet 4-be vágni és a krémhez ke...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipet sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű