Bodzaszörpöt házilag!
Hozzávalók:
5,5 liter víz
50 dkg cukor
20-22 bodzavirág
2-3 kezeletlen héjú citrom
citromsav ízlés szerint
friss mentalevél
Elkészítése:
1. A bodzavirágokat rázzuk ki, alaposan öblítsük le, száraikat vágjuk le, hogy a házilag elkészített bodzaszörp bogaraktól és portól mentes legyen.
2. A befőttesüveg aljára nyomkodjuk le a bodzavirágokat, majd tegyük rá a felkarikázott citromokat, és szórjuk meg a cukorral.
3. A vizet felforraljuk és langyosra visszahűtjük, majd felöntjük vele a cukros, citromos bodzavirágokat.
4. Lefedjük és 2-3 napig állni hagyjuk, időnként megkeverjük, majd leszűrve palackokba töltjük. Hűtőben tartva pár hétig eláll az elkészült házi bodzaszörp, de addigra úgyis elfogy.
1 kg málnát 8 dl vízzel összetörni, a masszát legalább 3 órát hagyjuk állni. Átszűrjük és annyi cukrot adunk hozzá amennyi az átszűrt massza súlya. Majd adunk hozzá fél dkg borkő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba töltjük. Lime szelettel, koktél cseresznyével díszíthetjük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Összezúzzuk a málnát, majd egy üvegben 8-10 napig állni hagyjuk, erjesztjük. 2. A gyümölcsöt fehér vászonba tesszük, levét egy edénybe kicsurgatjuk. 3. Elkeverjük a gyüm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet összekeverjük a tejszínhabporral. Hozzáadjuk a tejszínt, a nutellát és a konyakot. Majd habverővel felverjük,
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű