40 dkg finomliszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
4 tojás sárgája
Szükség esetén 1 ek tejföl
A barna részhez:
1 ek. kakaópor
A töltelék hozzávalói:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
4 ek lekvár
20 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
A kakaópor kivételével a hozzávalókból tésztát gyúrunk,ketté vesszük és az egyik felébe 1 e.k. kakaót gyúrunk.
Betesszük a hűtőbe,amíg elkészül a töltelék.
Töltelék. készítés:
4 tojás fehérjéből 15 dkg porcukorral kemény habot verünk. Hozzá adunk 4 e.k. lekvárt,és 20 dkg darált diót. Reszelt ,citromhéjat, vaníliás cukrot.
A tészta világos felét kinyújtjuk tepsi nagyságúra, rátesszük a tölteléket,majd ráreszeljük a barna tésztát.
180 fokon kb 25 percig sütjük.
Én gáztepsiben sütöttem
A liszt kivételével előző nap összekeverem a hozzávalókat. A felforrósított vajat adom utoljára a masszához. Hűtőben hagyom pihenni. Másnap a liszttel alaposan összekeverem a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej felét a pudingporral csomómentesre keverjük, a másik felébe pedig beletesszük a kristálycukrot és felforraljuk. A babapiskótákat egy pillanatara belemártjuk a forró tejbe, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. 2. Forró, bő olajba szaggatunk púpos teáskanálnyi adagokat a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. Kb. 4-es fokozaton érdemes sütni, hogy ne égj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral. A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tá...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű