10 réteslap, 1,5 l tej, 30 dkg cukor, 20 dkg búzadara, 3 tojássárgája, 1 egész tojás, 1 ek vaj, 1 tk vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart magja
lapok kenéséhez: olvasztott vaj
szóráshoz: porcukor, fahéj
1. A tejet egy nagy edénybe öntjük, a tűzhelyre tesszük és kis lángra kapcsoljuk.
2. Habverővel (elektromos) fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, és az edénybe öntjük.
3. Hozzáadjuk a búzadarát és addig keverjük, amíg krémes lesz.
4. Lehúzzuk az edényt a tűzről, majd a krémhez keverjük a vajat és a vaníliát, hűlni hagyjuk.
5. Kivajazunk egy tepsit (kicsit kisebbet, mint amekkora a réteslapunk), és a réteslapok felét, mindegyiket egyesével megkenve az olvasztott vajjal, belesimítjuk. Ráöntjük a krémet és a széleket visszahajtjuk.
6. A maradék réteslapokat is megkenjük az olvasztott vajjal és ráfektetjük a krémre.
7. A kilógó részeket kicsit benyomkodjuk, hogy a krém ne folyhasson ki. 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
8. Hűlni hagyjuk, szeleteljük és megszórjuk porcukorral, valamint fahéjjal.
1. Hidegen - melegen egyaránt fogyasztható.
A lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalóval elkeverjük és tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Sűtés...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt pici cukros tejben felfuttatjuk. Lisztet elmorzsolni a margarinnal, majd a túróval, bele a só, tojás élesztő, és annyi tejföl, hogy ne ragadós, de nyújtható tésztát ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a kristálycukorral 3 percig forraljuk, majd bele az egész margarin, csipet só, tejpor, és végül 2 csomag kókusz. Hagyni kihűlni, majd hűtőbe tenni. Ha már hideg, akkor goly...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű