menu

Családireceptkönyv.hu

Bougatsa - Görög grízes lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 réteslap, 1,5 l tej, 30 dkg cukor, 20 dkg búzadara, 3 tojássárgája, 1 egész tojás, 1 ek vaj, 1 tk vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart magja

lapok kenéséhez: olvasztott vaj

szóráshoz: porcukor, fahéj

Elkészítés:


1. A tejet egy nagy edénybe öntjük, a tűzhelyre tesszük és kis lángra kapcsoljuk.

2. Habverővel (elektromos) fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, és az edénybe öntjük.

3. Hozzáadjuk a búzadarát és addig keverjük, amíg krémes lesz.

4. Lehúzzuk az edényt a tűzről, majd a krémhez keverjük a vajat és a vaníliát, hűlni hagyjuk.

5. Kivajazunk egy tepsit (kicsit kisebbet, mint amekkora a réteslapunk), és a réteslapok felét, mindegyiket egyesével megkenve az olvasztott vajjal, belesimítjuk. Ráöntjük a krémet és a széleket visszahajtjuk.

6. A maradék réteslapokat is megkenjük az olvasztott vajjal és ráfektetjük a krémre.

7. A kilógó részeket kicsit benyomkodjuk, hogy a krém ne folyhasson ki. 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

8. Hűlni hagyjuk, szeleteljük és megszórjuk porcukorral, valamint fahéjjal.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Hidegen - melegen egyaránt fogyasztható.

Bougatsa - Görög grízes lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Amerikai palacsinta almás
Amerikai palacsinta almás

A lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Almás bögrés
Almás bögrés

Elkészítés A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalóval elkeverjük és tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Sűtés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Hajtogatott túrós pogácsa
Hajtogatott túrós pogácsa

Az élesztőt pici cukros tejben felfuttatjuk. Lisztet elmorzsolni a margarinnal, majd a túróval, bele a só, tojás élesztő, és annyi tejföl, hogy ne ragadós, de nyújtható tésztát ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Régi raffaello recept
Régi raffaello recept

A vizet a kristálycukorral 3 percig forraljuk, majd bele az egész margarin, csipet só, tejpor, és végül 2 csomag kókusz. Hagyni kihűlni, majd hűtőbe tenni. Ha már hideg, akkor goly...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk