Hozzávalók
0,5 kg nagy szemű burgonya,
25 dkg darált hús,
1 zsemle,
1 tojás,
10 dkg reszelt vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 pohár tejföl,
15 dkg zsír,
pirospaprika,
őrölt bors,
só.
Elkészítés
A darált húsból, az áztatott, jól kinyomkodott zsemléből a tojással és fűszerekkel vagdalt húst készítek. A nyersen meghámozott burgonyákból négy milliméter vastag szeleteket vágok. Egy sütőlemezt kibélelek alufóliával, jól megkenem zsírral és a burgonyakarikákat egymás mellé ráfektetem. A vagdalt húsból minden karikára kis halmokat rakok, erre egy kávéskanál tejföl kerül. A burgonyakarikák közé kis zsírdarabkákat teszek és előmelegített sütőben, lassú tűzön pirosra sütöm.
A húst nem túl kicsi kockákra vágom. Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is. A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a húst....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sózott karajszeleteket a tepsi aljára teszem. A következő öntetet teszem rá 2 deci olaj, ugyanennyi sör, tej és paradicsomlé, egy kanál ételíztesitő. Fóliával lefedem és készr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát meggyúrjuk, 2-3 cipóra osztjuk, jól kidolgozzuk és folpackba csomagolva pihentetjük, addig elkészítjük a darálthúst, és a besamellt. A hagymát olajon megdinszteljük, rány...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű50 dkg szűzérmét lehártyázunk és felszeletelünk. 10 dkg szeletelt bacont csíkokra vágunk és serpenyőben megpirítunk. 15 dkg laskagombát felaprítunk és a baconhöz adjuk. Egy fej vör...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű