menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis gyümölcskenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


17 dkg liszt

4 evőkanál cukor (kb 6 dkg)
3 tojás
15 dkg margarin
1 teáskanál sütőpor
1 marok bögre darabolt dió
1 marok kandírozott vegyes gyümölcskocka (vagy apróra vágott aszalt gyümölcsök)
5 dkg étcsokoládé (törjük apró darabkákra)
2 teáskanál rum

Elkészítés:


A diót, gyümölcsöt és csokit keverjük össze a rummal, majd megszórjuk két evőkanál liszttel (ez a liszt itt a 17 dkg-on felüli tétel) majd keverjük el jól.

A vajat picit olvasztjuk meg, hogy puhább legyen, majd keverjük össze a cukorral. Tegyük hozzá a tojásokat, keverjük ismét el alaposan, végül öntsük hozzá a sütőport és a lisztet. (előnyös ha a sütőport és a lisztet előzetesen már összekeverjük egymással)
Ehhez a masszához hozzáöntjük a gyümölcskeverékünket és egyenletesen eloszlatjuk benne.

Végül az egészet egy kivajazott püspökkenyér formába töltjük és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Ha kisült megszórhatjuk még egy kis porcukorral.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Bevált kenyér
Bevált kenyér

kovászkészítés: 1. nap 100 g víz és 100 g liszt,jól összekeverni,letakarni 2.nap 100 g víz és 100 g liszt,hozzáadni az előző...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sörös kenyér (Limara)
Sörös kenyér (Limara)

Szokásos módon bedagasztom a tésztát, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Enyhén lisztezett felületre borítom, kilapogatom, kinyomkodom belőle a levegőt, formázom. Sütőpapírra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Burgonyás cipó (Limara)
Burgonyás cipó (Limara)

A burgonyát meghámoztam, egy csipet sóval annyi vízben ami épp ellepi, megfőztem. Leszűrtem, a főzővizet félretettem. A krumplit áttörtem és hagytam hogy szobahőmérsékletűre hűljön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kovász készítése
Kovász készítése

1. szakasz Hozzávalók 3 evőkanál teljes őrlésű búzaliszt vagy rozsliszt 3 evőkanál kb. 40°C-os víz Elkeverjük a vizet a liszttel, és 20-22°C-on, letakarva 1-2 napig állni hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk