70 dkg liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg cukor,
4 egész tojás,
2 egész vaníliás cukor,
1 1/2 csomag sütőpor
A margarint a cukorral habosra kavarjuk, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, a vaníliás cukrot és végül belegyúrjuk a lisztet, amibe a sütőport elvegyítjük. A tésztát sütés előtt pár órával előbb gyúrjuk össze, de még jobb, ha előző este készítjük és egy éjjelen át pihentetjük. Jó kemény tésztát kapunk, ha a tészta nem elég kemény, a kekszvágó csillagos formái nem domborodnak ki.
A húsdarálóra felszereljük a kekszformát és tetszés szerinti formákat nyomunk ki belőle. A kinyomott rudakat 8- 10 cm hosszúra vágjuk és koszorúkat, kifliket, S, Z alakokat formálunk, amiket a gyengén zsírozott sütőlemezre helyezünk.
Közepes tűznél világos rózsaszínűre sütjük.
200fokon kb. 40 percig sütöttem. A kenyeret kivettem a szilikonformából és meg kb. 15 percig sütöttem, hogy kívül kérget kapjon. A kenyér súlya 55 dkg lett.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához először keverd össze a lisztet az élesztővel. Egy másik tálban a meglangyosított növényi tejet, a kókuszolajjal, a tojásokkal, az édesítővel és a csipet sóval kézi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű