Hozzávalók a piskótához:
5 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál barna cukor
5 dkg darált dió
5 evőkanál víz
1 teáskanálnyi sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
15 dkg porcukor
20 dkg vaj
20 dkg darált dió
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
2 teáskanálnyi rumaroma
dió
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a vizet, illetve a többi száraz alapanyagot, majd összekeverjük a tojáshabbal. 180 fokon sütjük 40 percen át. A lisztet és a darált diót elkeverjük a tejjel, majd lassú tűzön krémmé főzzük. Kihűtjük, de közben kavargatni kell, hogy ne legyen csomós. A vajat a porcukorral kikeverjük és hozzáadjuk a kihűtött krémhez, majd megkenjük vele a piskótát és hűtőbe tesszük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk, majd hozzáadjuk a vajat és a rumaromát, mikor egy kicsit hűlt a krém tetején eloszlatjuk. A süteményt diódarabokkal díszítjük, majd fél órára visszatesszük a hűtőbe.
Először a csirkemelleket tisztítsuk meg és csíkozzuk fel. Csirkemell csíkok tempurában recept lépés Jeges hideg víz alatt mossuk át, majd öntsük le róla a vizet. Egy másik tál...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA felaprított vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott bacont. Amikor kissé megpirult, beletesszük feldarabolt csirkemájat. Finoman mozgatva me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA briket töltik Tunéziában hallal, tojással, majd bő olajban kisütik, és ropogós tészta batyu lesz belőle, amit utcai sütőknél is lehet kapni. Ez a változat csirkemellel, sok fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt a maximum hőfokra. Pirítsuk meg egy serpenyőben, olívaolajon a zsályát és 6 apróra vágott szalonnacsíkot. Aprítsunk fel 2 gerezd fokhagymát, 1 hagymát, a z...
Elkészítési idő: 8 óra Nehézség: Nehéz