A tésztához:
20 db tojás
20 ek. cukor
20 ek. púpos liszt
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 kk. sütőpor
A krémhez:
4 dl tej
4 púpos ek. búzadara
20 dkg cukor
10 dkg darált dió
30 dkg vaj
rum ízlés szerint
A mázhoz:
2 cs. csokoládés pudingpor
6 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
A hozzávalók két adag piskótához elegendőek.
Az első piskótához 10 db tojást szétválasztunk. A fehérjét felverjük a sóval és cukorral. A sárgáját kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Utána hozzáadjuk a sárgájás masszához a felvert habot. 160 fokon megsütjük. Melegen felcsavarjuk. Az egészet ismételjük a hozzávalók másik felével.
A krémhez a tejben a búzadarát sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva belekeverjük a cukrot és a diót. A vajat habosra keverjük, és miután minden kihűlt, összekeverjük. Rummal ízesítjük.
Ezzel töltjük a piskótatekercseket.
A csokikrémhez a pudingport megfőzzük a tejjel. Kikeverjük a porcukrot a vajjal. Ezután az egészet összekeverjük, és bevonjuk vele a fatörzset.
Ízlés szerint díszítjük.
1. A kekszet ledaráljuk, a vajat felolvasztjuk és a kettőt egy nagy tálban összekeverjük. 2. Egy tortaforma aljára (26 cm átmérőjűt használtam) sütőpapírt teszünk és a kekszes mas...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA fehérjét kemény habbá verjük a borkősavval és csipet sóval. Először alacsony fokozaton, majd folyamatosan emelve. A porcukrot hozzáadjuk, amikor már fehéredik. A cél, hogy a hab...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. A vaníliás pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. 2. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot és a mazsolát. 3. Félretesszük, hogy kicsit lehűl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű12 dkg vaj (puha) 22 dkg porcukor 1 csipet só 6 db tojás 13 dkg csokoládé (50%-os kakaótartalmú) 13 dkg finomliszt A krémhez 23 dkg vaj (puha) 12.5 dkg cukrozatlan kakaópor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű