37 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
12 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 rúd vanília kikapart magja
15 dkg durvára darált dió
3 ek csipkebogyó vagy baracklekvár
1 kanál rum
A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját, a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Linzer tésztát gyúrunk belőle. (Késes robotgépben is összeállíthatjuk, úgy még gyorsabban készen van.) A tésztát folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta dermed, elkészítjük a tölteléket.
A diót összekeverjük a lekvárral és a rummal. Ízlés szerint még egy kis vaníliát is tehetünk bele.
Miután a tészta megdermedt, lisztezett deszkán 4 mm vastagra nyújtjuk. 8 cm átmérőjű kerek kiszúró formával korongokat szaggatunk belőle és megtöltjük a töltelékkel. Kettéhajtjuk, és villával összenyomjuk a tésztaszéleket.
200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
Elkészítés: A kölest átmossuk, majd egy lábasba tesszük a kókusztejjel , olajjal és édesítővel együtt, elkeverjük, majd megfőzzük. Majd hozzákeverjük a margarin és a kókuszkrémet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk. Egy 20x30 cm-es tepsit kiolajozunk és lisztezzük, majd a massza felé tbeleötntjük. Megszórjuk kevés grízzel, a kicsavart al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy tálban a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd langyos tejben oldott élesztővel, a tojások sárgájával a porcukor és a só hozzáadásával tésztát gyúrunk. Ebből...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet darabokra törjük. (egy zacskóba téve, húsklopfolóval a legegyszerűbb) A csokoládét feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, majd vízgőz felett felolvasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű