menu

Családireceptkönyv.hu

ÉLusta lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
kb. 10 darabhoz
50 dkg finomliszt
2,5 dl langyos tej
2 dkg friss élesztő
1 dl tejföl
2 teáskanál só

+ ízlés szerint tejföl és reszelt sajt a tetejére
és a sütéshez olaj



A fokhagymás páchoz:
1 dl víz
1 dl olaj
pici só
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk 5-10 perc alatt. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, majd a felfuttatott élesztős tejet és bedagasztjuk a tésztát. Enyhén ragacsos, lágy tésztát kapunk. De ha nagyon ragacsos lenne, akkor adjunk hozzá pici lisztet még. Letakarva 30 percig kelesztjük.
2. A megkelt tésztát lisztes kézzel 10 egyforma gombóccá alakítjuk, majd kinyújtjuk kör alakúra mindegyiket kb. fél cm vastagra.
3. Egy serpenyőbe vagy magasabb falú lábasba annyi olajat öntünk, hogy a lángos sütés közben épp ne érjen le a serpenyő aljára (ha leér, akkor égni fog sütés közben). Jól felforrósítjuk az olajat, majd kicsit lentebb vesszük a lángot (közepesre). Mielőtt beletesszük az olajba a lángosokat, a kezünkkel még picit húzogatunk a tésztán körbe-körbe - majd beletesszük az olajba és megsütjük mindkét oldalát 1-2 perc alatt.
4. A megsült lángosokat papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla a felesleges olajat.
5. A tetejére teszünk pici tejfölt, szórunk rá reszelt trappista sajtot és így kínáljuk.
6. De ha foghagymás páccal szeretnénk kínálni, akkor még sütés előtt készítsük el a pácot: a vizet és az olajat összekeverjük pici sóval, belekeverjük az összezúzott fokhagymát és lefedve betesszük a hűtőbe - addig hadd álljanak össze az ízek, míg kisütjük a lángost.

Tipp: Dupla adaggal készítve, a nyers tésztát picit kiolajazott zacskóban tárolhatjuk a hűtőben maximum 1 hétig.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://gabicsek.blogspot.hu/2016/07/lusta-langos.html

ÉLusta lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Kolbászos pogácsa
Kolbászos pogácsa

A langyos tejbe elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a zsírral és a vajjal. Hozzáöntjük a felfuttatott élesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kefíres lángos
Kefíres lángos

A felfuttatott élesztővel együtt mindent összegyúrni, majd nyújtani, vágni, sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: SziSzi
Bolognai Spagetti
Bolognai Spagetti

A hagymát felaprítom, kevés olajon meg dinsztelem.Ha kész a hagyma hozzá adom a darált húst.Fehéredésig pirítom.Közben még pirul megfőzöm a spagettit.Ha megpirult a darált hús hozz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Tejszínes tojásos fettuccine
Tejszínes tojásos fettuccine

A hagymát apró kockára vágjuk, vajon üvegesre pároljuk. A főtt sonkát (én jó kis Hazait használtam ) csíkokra vágjuk , a zöldborsót megfőzzük és a megpárolt hagymához öntjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk