Expressz vajas tészta
Egy réges-régi recept, amely villámgyors, egyszerű, rendkívül jól kezelhető és igen sokoldalúan felhasználható. Tojás- és cukormentes, ráadásul még hajtogatni sem kell.
15 dkg vaj
25 dkg liszt
csipet só
kevés szódavíz
A megfagyasztott vajat vastag reszelőn lereszeljük és a 25 dkg liszttel összemorzsoljuk. Adunk bele csipet sót és annyi szódavizet, hogy összeállhassanak (kb. 5-7 evőkanálnyit). Ha hűtőbe tesszük 15-20 percre, jót teszünk vele, de nem muszáj, mert akár már azonnal lehet vele dolgozni. Fél centi vastagra kinyújtjuk, diós, mákos, lekváros, gesztenyés töltelékkel készíthetjük. Forró sütőben sütjük, vaníliás porcukorral hintve tálaljuk.
Hajtogatni nem kell, úgyis leveles lesz.
A tésztához a meleg vízbe öntjük a tejet, beleszórjuk a cukrot és a szárított élesztőt és pár percig hagyjuk pihenni, hogy elkezdjen az élesztő. A lisztet elkeverjük a sóval, beleö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA meghámozott krumplit vágjuk kis kockákra. A debrecenit szeletekre. A krumplit bő forrásban levő vízben főzzük 5 percig. Ezalatt a debrecenit pirítsuk meg 1 evőkanál olajon, tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd fel a tésztavizet forrni, eközben hevíts 1-2 kanál olajat egy Wokban/serpenyőben magas hőfokra. A darált húst süsd kevergetve barnára, egy kicsit ropogósra. Add hozzá a hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRavioli A lisztet mérjük ki, majd tegyük egy nyújtódeszkára. Közepére üssük a tojásokat, és egy villa segítségével keverjük el a liszttel. Beleszórunk egy teáskanál sót, é...
Elkészítési idő: 64 perc Nehézség: Nehéz