500 g szilva (magozott)
700 ml víz
3 púpozott evőkanál kristálycukor
6 db szegfűszeg (egész)
200 ml habtejszín (30-32%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
0.5 teáskanál fahéj (őrölt)
0.5 db citrom reszelt héja
http://aprosef.hu/fahejas_szilvaleves_recept
A joghurtot tegyük egy tálba, majd reszeljük bele a citrom héját, csavarjuk ki jól a citrom levét, kissé ki is kanalazhatjuk a belét, nem baj, ha a rostok is belekerülnek. Tegyük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, ne legyen nagyon lágy, mert mikor tekerjük fel, akkor nagyon bereped...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A margarint kicsit megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a liszthez, amelybe belekevertük a sütőport, cukrot és a vaníliás cukrot. A tojást is hozzáadjuk, majd a kakaóport...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű